Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
προστατεύοντας τους αδύναμους

προστατεύοντας τους αδύναμους

21/1/2010 - Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής

Η οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης πουθεσπίστηκε πρόσφατα με τοΝόμο 3808/2009, αν και κατ’ αρχήν κινείται σε θετική κατεύθυνση, ωστόσο δεν αποτελεί παρά νόμο ένα έκτακτο και αποσπασματικό μέτρο το οποίο δεν επαρκεί για να αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά προβλήματα και τις σύνθετες ανάγκες των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
21/1/2010 - Να εισπραχθούν οι θεσμοθετημένοι πόροι του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής
Η Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού Επικρατείας της ΝΔ κ. Ευγενίας Τσουμάνη-Σπέντζα σχετικά με το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής και την αξιοποίηση των θεσμοθετημένων πόρων του συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή.  
 
περισσότερα  
6/12/2009 - Το Εθνικό Ταμείο Κοινωνικής Συνοχής έθετε τις βάσεις για μία οργανωμένη αντιμετώπιση του προβλήματος της φτώχειας

Η διαφαινόμενη κατάργηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής και η κατάληξη των θεσμοθετημένων πόρων του Ταμείου ήταν το θέμα ερώτησης που κατέθεσε η Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα.

 
περισσότερα  
3/12/2009 - Προωθούμενη κατάργηση Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής

Το Ευρωπαϊκό Έτος 2010 τοποθετεί την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού -σοβαρών εμποδίων στην επίτευξη των στόχων της Στρατηγικής της Λισαβόνας- στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΕΕ και των κρατών μελών. Ως γνωστόν, στην ΕΕ περίπου 80 εκατομμύρια άτομα –δηλ. το 16% του πληθυσμού της– ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ στην Ελλάδα ο αντίστοιχος αριθμός, με βάση στοιχεία της ΕΣΥΕ, υπολογίζεται σε πάνω από 2.800.000 άτομα.

 
περισσότερα  
3/12/2009 - Αναγκαία μια εθνική στρατηγική κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού

Η κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε σήμερα παρέμβαση στην Ολομέλεια του Εθνικού Κοινοβουλίου στο πλαίσιο της συζήτησης σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα «’Έκτακτη οικονομική ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, έκτακτη εισφορά κοινωνικής ευθύνης των μεγάλων επιχειρήσεων και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας και άλλες διατάξεις».

 
περισσότερα  
3/12/2009 - Πολλαπλές διακρίσεις αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με αναπηρία
Η Βουλευτής Επικρατείας κα Ευγενία Τσουμάνη Σπέντζα εκπροσώπησε τη Νέα Δημοκρατία στη σημερινή εκδήλωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στα Προπύλαια του Παν/μίου Αθηνών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
 
περισσότερα  
1/12/2009 - Αποσπασματικό μέτρο για τη στήριξη των ευάλωτων ομάδων οι επιδοματικής φύσεως προβλέψεις

Αγαπητοί συνάδελφοι, θα ξεκινήσω αναφέροντας ότι το υπό συζήτηση σχέδιο νόμου κινείται κατ’αρχάς προς τη σωστή κατεύθυνση όσον αφορά στους άξονες που βασίζεται, που είναι η κοινωνική αλληλεγγύη προς οικονομικά ασθενέστερους και η «αναδιανομή» του εισοδήματος. Ακόμη και η ελάχιστηπρόνοια, δεν μπορεί, παρά να έχει τη στήριξή μας. Ωστόσο, κύριοι συνάδελφοι, πολιτική δεν γίνεται χωρίς στρατηγική.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
26/11/2009 - Σημαντικό βήμα προόδου ο νόμος του 2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
Τόσο με τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σ’ ένα Υπουργείο, χωρίς δυνατότητες οριζόντιας παρέμβασης σε όλο το εύρος της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και με τις προσλήψεις προσωπικού με χρονοβόρες διαδικασίες φοβάμαι μήπως ακυρωθεί αυτό το εγχείρημα, με μεγάλο κίνδυνο απώλειας των πόρων.

 
περισσότερα  
26/11/2009 - Σημαντικό επίτευγμα της Νέας Δημοκρατίας η εξασφάλιση πόρων του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Η κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, πραγματοποίησε σήμερα ομιλία στην Ολομέλεια του Εθνικού Κοινοβουλίου με θέμα «Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών – Διεθνής Ημέρα Ευαισθητοποίησης και Κινητοποίησης».

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future