Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
προστατεύοντας τους αδύναμους

προστατεύοντας τους αδύναμους

1/7/2010 - Καμία μέριμνα για τις συνθήκες κράτησης και την επανένταξη των ανηλίκων πρώην κρατουμένων

Η παραβατικότητα των ανηλίκων συνιστά αδιαμφισβήτητα ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, με σοβαρότατες επιπτώσεις στο παρόν και το μέλλον τόσο των ιδίων των νέων όσο και του συνόλου της κοινωνίας. Τα στατιστικά στοιχεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος: το 15% του συνόλου των εγκλημάτων που διαπράττονται αφορούν εγκλήματα ανηλίκων, ενώ σε μερικές χώρες το ποσοστό αυτό αγγίζει το 22%.  

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
16/6/2010 - Κοινωνική Ευθύνη

Σε μια περίοδο όπου καταγράφεται πρωτοφανής κρίση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους περισσότερους θεσμούς της διακυβέρνησης, της κοινωνίας και της οικονομίας, η κοινωνική λογοδοσία των επιχειρήσεων - όπως αυτή καταγράφεται μέσα από τη δημοσίευση κοινωνικών απολογισμών - αποκτά ιδιαίτερη σημασία.

 
περισσότερα  
7/6/2010 - Φιλοξενία βαριά Κινητικά Αναπήρων στις εγκαταστάσεις του ΚΑΑΠ Βούλας

Στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων και Παραπληγικών Βούλας φιλοξενούνται τα τελευταία 18 χρόνια άτομα με βαριά κινητικά προβλήματα τα οποία πραγματοποιούν θαλάσσια λουτρά άκρως απαραίτητα για την υγεία και την αποκατάστασή τους. Με απόφαση της Υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αναστέλλεται η «δυνατότητα φιλοξενίας των Βαριά Κινητικά Ανάπηρων στις ανάλογες εγκαταστάσεις του ΚΑΑΠ Βούλας».  

 
περισσότερα  
28/5/2010 - Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης σχετικά με τη λήψη μέτρων βελτίωσης των σωφρονιστικών καταστημάτων ανηλίκων

Η παραβατικότητα των ανηλίκων συνιστά αδιαμφισβήτητα ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας με σοβαρές επιπτώσεις στο παρόν και το μέλλον του κοινωνικού συνόλου. Η παρέμβαση της Πολιτείας στον τομέα αυτό ανάγεται σε ζήτημα υψίστης σημασίας.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
17/5/2010 - Στήριξη εισοδήματος ατόμων με βαριά αναπηρία

Οι προβλέψεις του σχεδίου τριετούς στήριξης της ελληνικής οικονομίας όπως οι περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, οι αυξήσεις του ΦΠΑ και του ΕΦΚ και η πρόβλεψη εισφορών υπέρ ΛΑΦΚΑ αναμένεται να πλήξουν πρωτίστως τα κατώτερα εισοδηματικά κλιμάκια και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων τα άτομα με βαριά αναπηρία.

 
περισσότερα  
13/4/2010 - Διορισμός εκπαιδευτικών γονέων ΑμΕΑ

Τα άτομα με αναπηρία αντιπροσωπεύουν σήμερα πάνω από το 15% του πληθυσμού της ΕΕ. To άρθρο 26 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να επωφελούνται από μέτρα που προορίζονται για την εξασφάλιση της αυτονομίας τους, της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ένταξης και της συμμετοχής τους στη ζωή της ΕΕ.

 
περισσότερα  
23/3/2010 - Κακές οι συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων κρατουμένων

Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνας επισκέφθηκε την Τρίτη 23 Μαρτίου 2010 η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα ως μέλος αντιπροσωπείας της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής.

 
περισσότερα  
25/2/2010 - Ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων: ολοκληρωμένη στρατηγική αντί αποσπασματικών μέτρων

 

 
περισσότερα  
23/2/2010 - Πιο ευάλωτες στις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής οι γυναίκες

Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στη φετινή Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη με θέμα «Γυναίκες Κοινοβουλευτικοί ως ενεργά μέλη της αλλαγής» που διεξήχθη στο Κάιρο από τις 20 έως τις 22 Φεβρουαρίου.

 
περισσότερα  
2/2/2010 - Ολοκληρωμένη πολιτική κοινωνικής προστασίας
 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future