Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
προστατεύοντας τους αδύναμους

προστατεύοντας τους αδύναμους

17/12/2010 - Βελτίωση των δομών Ειδικής Αγωγής

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του ημερήσιου Τύπου αναφέρεται η μη λειτουργία κατά τη φετινή σχολική χρονιά του τμήματος ένταξης στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Άνω Λιοσίων Αττικής λόγω της μη πρόβλεψης θέσης εκπαιδευτικού Ειδικής Αγωγής.

 
περισσότερα  
9/12/2010 - Διορισμός εκπαιδευτικών με σοβαρές αναπηρίες 67% και άνω

Με το Ν.3794/2009-ΦΕΚ 156/Α’/4.9.2009, άρθρο 39, παρ. 4 προβλέπεται ο διορισμός στη δημόσια εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2009-2010 των εκπαιδευτικών με αναπηρία 67% και άνω που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον δώδεκα μήνες πραγματικής προϋπηρεσίας ως προσωρινοί αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι.

 
περισσότερα  
7/12/2010 - Δικαίωμα στην αξιοπρέπεια

Η 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία,υπενθυμίζει τη συνεχή υποχρέωση της Πολιτείας και των πολιτικών δυνάμεων να βελτιώσουν την οικονομική και κοινωνική κατάσταση των πολιτών με αναπηρία.

 
περισσότερα  
3/12/2010 - Η Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα στον εορτασμό της Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία

Η βουλευτής Επικρατείας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στις  εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία που πραγματοποιήθηκε στην Πλατεία Συντάγματος με τη συμμετοχή φορέων και μελών του αναπηρικού κινήματος από όλη την Ελλάδα. 

 
περισσότερα  
25/11/2010 - Να σξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Όμως, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών απαιτεί και τη στενή συνέργια και το συντονισμό των δράσεων της πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την κοινωνία των πολιτών, με τους κοινωνικούς εταίρους.

 
περισσότερα  
18/11/2010 - Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων πασχόντων από σοβαρές παθήσεις

Σύμφωνα με το ν. 3794/2009 (Άρθρο 35) οι πάσχοντες από συγκεκριμένες σοβαρές παθήσεις αποκλείονται από τη δυνατότητα εισαγωγής τους σε Τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ «στα οποία λόγω της φύσης της Επιστήμης είναι δυσχερής για αυτούς η παρακολούθηση σύμφωνα με αιτιολογημένη απόφαση του τμήματος, που εγκρίνεται από τη Σύγκλητο και ανακοινώνεται πριν από την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους για το οποίο γίνεται η επιλογή».

 
περισσότερα  
21/10/2010 - Λήψη άμεσων μέτρων για την κάλυψη ανθρωπιστικών αναγκών στον Έβρο

Κατά την πραγματοποίηση αποστολής στα ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου (12-13/10/2010), η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες διαπίστωσε επιδείνωση των συνθηκών κράτησης (μη επαρκείς χώροι στα κέντρα κράτησης, άθλιες συνθήκες υγιεινής) καθώς και απουσία διαδικασιών υποδοχής και υποστήριξης (απουσία παροχής ενημέρωσης, δυνατότητας διερμηνείας και νομικής συνδρομής) των χιλιάδων εισερχόμενων αλλοδαπών στο ελληνικό έδαφος.  

 
περισσότερα  
12/10/2010 - Αντιμετώπιση της εκρηκτικής αύξησης της ανεργίας

Η αποτελεσματική διαχείριση των σοβαρότατων επιπτώσεων της ύφεσης στην αγορά εργασίας πρέπει να καλύπτει έναν διττό, οικονομικό και κοινωνικό, στόχο: Από τη μια πλευρά είναι ζωτικής σημασίας να διατηρήσουν και να βελτιώσουν οι επιχειρήσεις την ανταγωνιστικότητά τους. Από την άλλη πλευρά είναι αναγκαία η αρωγή και αλληλεγγύη στους εργαζομένους που κινδυνεύουν να χάσουν ή έχουν ήδη απολέσει την εργασία τους.

 
περισσότερα  
23/7/2010 - Διακοπή απαλλαγής των αναπηρικών αυτοκινήτων από την καταβολή τελών διοδίων

Με κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργείων ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και Οικονομίας και Οικονομικών (ΦΕΚ 464 Β’/4-3-08) τα επιβατικά αυτοκίνητα Ι.Χ. που ανήκουν με πλήρη κυριότητα και χρήση σε άτομα με αναπηρία απαλλάσσονται από την καταβολή των τελών διοδίων στους Εθνικούς Αυτοκινητοδρόμους.  

 
περισσότερα  
13/7/2010 - Παράνομη διακίνηση και εμπορία ανθρώπων

Η εμπορία και διακίνηση ανθρώπων αποτελεί μία σύγχρονη μορφή δουλεμπορίου, που εξευτελίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και παραβιάζει τα δικαιώματα του ανθρώπου. Με δεδομένες τις ανησυχητικά αυξητικές τάσεις του διασυνοριακού αυτού φαινομένου που επιτείνεται και από τη λαθρομετανάστευση, η ανάγκη αποτελεσματικών μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπισή του είναι σήμερα πιο επιτακτική παρά ποτέ.

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future