Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
προστατεύοντας τους αδύναμους

προστατεύοντας τους αδύναμους

1/7/2011 - Στο περιθώριο του κοινωνικού κράτους η προστασία των παιδιών

Η περιστολή των δημοσίων δαπανών και η συνακόλουθη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στις παροχές και τις υπηρεσίες προς τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι τα παιδιά.

 
περισσότερα  
23/6/2011 - Να ενισχυθεί η ανεξάρτητη λειτουργία των κέντρων πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αλήθεια ότι σήμερα συζητάμε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, ένα θέμα το οποίο δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει μία τραγική πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και αυτή είναι η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
9/6/2011 - Οποιαδήποτε πρόταση για τη στήριξη των ανέργων δεν έχει νόημα εάν δεν είναι εφαρμόσιμη

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η πρόταση νόμου του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδας, που συζητούμε σήμερα, αφορά ένα ιδιαίτερα κρίσιμο, κοινωνικό, οικονομικό, αλλά και πολιτικό ζήτημα και μάλιστα εξαιρετικά επίκαιρο, αυτό της ανεργίας και της ραγδαίας αύξησής της.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
5/6/2011 - Αυθόρμητο κοινωνικό κίνημα οι ''Αγανακτισμένοι''

Αφορμή για τη σύντομη συζήτηση με την κα Ευγενία Τσουμάνη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, αποτέλεσε η ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για τη σχεδόν εγκατάλειψη μιας ιδιαίτερα ευπαθούς ομάδας, των ανάπηρων παιδιών από το κράτος.

 
περισσότερα  
30/5/2011 - Με λουκέτο απειλούνται δεκάδες φορείς παιδικής προστασίας

Κύριε Υπουργέ, η περικοπή των κοινωνικών δαπανών, έχει όπως γνωρίζετε, πολύ σοβαρές επιπτώσεις σε ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού μας. Οι συνέπειες αυτές από ηθική και κοινωνική άποψη είναι πολύ πιο σοβαρές όταν πρόκειται για παιδιά και μάλιστα για παιδιά με ιδιαίτερα προβλήματα. Ενώ τα παιδιά αυτά αποτελούν, όπως όλοι ξέρουμε, ιδιαίτερα ευάλωτα μέλη της κοινωνίας μας, παρατηρούμε φαινόμενα εγκατάλειψης των φορέων προστασίας τους.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
23/5/2011 - Καθυστέρηση διορισμού ΑμΕΑ στο Δημόσιο

Προ 2,5 ετών ο ΟΑΕΔ σύμφωνα με το Ν.2643/98 προκήρυξε μέσω κοινωνικών κριτηρίων τις προβλεπόμενες θέσεις διορισμού στο Δημόσιο για τα άτομα με αναπηρία (ΑμΕΑ) ενώ οι τελικές μοριοδοτήσεις έχουν αναρτηθεί από μηνών στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

 
περισσότερα  
16/5/2011 - Πυλώνας της Κοινωνικής Συνοχής οι ΜΚΟ

Την ανάγκη οριζόντιων παρεμβάσεων σε όλες τις δημόσιες πολιτικές αλλά και την ανάγκη συμβολής της Πολιτείας στον κρίσιμο ρόλο των ΜΚΟ για την αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού εστίασε η Ευγενία Ταουμάνη - Σπέντζα σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση της Κίνησης Πολιτών για μια Ανοιχτή Κοινωνία με θέμα την Κοινωνική Συνοχή και Αλληλεγγύη.

 
περισσότερα  
10/5/2011 - Εις το όνομα του Μνημονίου

Ελάχιστοι αμφισβητούν την αναγκαιότητα του νοικοκυρέματος των δημοσίων δαπανών που οδήγησαν σε ένα υπερχρεωμένο κράτος. Όμως, μέχρι ποιο σημείο η ανάγκη εξυγίανσης δικαιολογεί αποφάσεις που αγγίζουν θεμελιώδη δικαιώματα των συμπολιτών μας; Και αφ’ ης στιγμής μια πολιτική επιλογή υπακούει στην προτεραιότητα των περικοπών γιατί ενίοτε σερβίρεται με διαφορετικό μανδύα;  

 
περισσότερα  
6/5/2011 - Κατάργηση ειδικών εξεταστικών κέντρων

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (Φ.151/46637/Β6/15.4.2011) τα ειδικά εξεταστικά κέντρα για τους υποψήφιους μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που συμμετέχουν στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ Α΄) θα λειτουργήσουν μόνο στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

 
περισσότερα  
5/5/2011 - Ελλιπής η περίθαλψη υγείας στις Φυλακές Κορυδαλλού

Διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στους τομείς τόσο της διοικητικής οργάνωσης όσο και της περίθαλψης που έχουν ως αποτέλεσμα την πλημμελή παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future