Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
προστατεύοντας τους αδύναμους

προστατεύοντας τους αδύναμους

21/12/2011 - Η κοινωνική προστασία των παιδιών στο απόσπασμα

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών υπονομεύεται από την έλλειψη ορθολογισμού και πολιτικής βούλησης.  

 
περισσότερα  
5/12/2011 - Ενεργοί πολίτες οι ανάπηροι

Η δύσκολη συγκυρία θέτει δύο άμεσες προτεραιότητες για τα ΑμεΑ: πρώτον, να ενισχυθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας τους δεύτερον, να υπάρξει αποκατάσταση της εις βάρος τους αδικίας που διαπράχθηκε με την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων.

 
περισσότερα  
24/11/2011 - Η παράταξή μας έθεσε τη βία κατά των γυναικών στο επίκεντρο της κοινωνικής της πολιτικής
Προετοιμάσαμε τόσο το νομοθετικό όσο και το χρηματοδοτικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας, κινητοποιώντας την τοπική αυτοδιοίκηση που για πρώτη φορά ενεπλάκη τόσο χρηματοδοτικά όσο και θεσμικά.
 
περισσότερα  
21/11/2011 - Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για την εφαρμογή των αρχών προσβασιμότητας σε κτίρια και χώρους δημόσιας συνάθροισης

Σε περιόδους ύφεσης, θέματα που δεν θεωρούνται ότι έχουν αμιγώς οικονομικό χαρακτήρα δυστυχώς παίρνουν μια δευτερεύουσα θέση, παρ’ ό,τι αφορούν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού μας και η επίλυσή τους δυστυχώς παραπέμπεται αορίστως στο μέλλον. Ένα τέτοιο, λοιπόν, χρονίζον ζήτημα είναι αυτό της προσβασιμότητας, δηλαδή της ανεμπόδιστης και αυτόνομης μετακίνησης κάθε πολίτη στο δομημένο περιβάλλον, στους ελεύθερους χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
13/10/2011 - Πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας Προνοιακών Φορέων

Η οξεία δημοσιονομική προσαρμογή και η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους έχει περιορίσει παροχές και υπηρεσίες προς το σύνολο του πληθυσμού αλλά πλήττει ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως τα άτομα με βαριές αναπηρίες.

 
περισσότερα  
13/10/2011 - Υποβαθμίζεται η πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ουδείς αμφιβάλλει ότι το σύστημα κοινωνικής φροντίδας στη χώρα μας πάσχει από όλα τα αρνητικά του κρατισμού, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αναδιοργάνωσή του.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
30/9/2011 - Εξαίρεση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Αρ. Πρωτ. ΕΓ ΕΚΟ 1597/12-9/2011) ζητείται από δεκάδες φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες να προβούν σε κατ’ αρχήν αποτίμηση του πλεονάζοντος προσωπικού τους.

 
περισσότερα  
30/9/2011 - Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και συγγενών τους Α’ βαθμού από τις μειώσεις κυρίων και επικουρικών συντάξεων

Η οικονομική ύφεση και η συνακόλουθη περικοπή προνοιακών επιδομάτων και υπηρεσιών σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις και τη μείωση των εισοδημάτων πλήττει ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία ως μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 
περισσότερα  
30/9/2011 - Εξαίρεση των νεφροπαθών τελικού σταδίου και άλλων κατηγοριών με ποσοστό αναπηρίας >80% από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το ενιαίο τέλος ακινήτου

Οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου είναι μια από τις βαρύτερες κατηγορίες αναπηρίας βάσει ιατρικών δεδομένων αλλά των επίπονων συνθηκών καθημερινής διαβίωσης.

 
περισσότερα  
4/8/2011 - Αξιοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων

Με απόφαση του πρώην Προέδρου της Βουλής κου Δ. Σιούφα η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα τόσο από τη διάσκεψη των Προέδρων όσο από την Ολομέλεια της Βουλής (ΡΙΔ' Συνεδρίαση, 1η Απριλίου 2009) αποφασίστηκε η συμβολή των μελών του Κοινοβουλίου στην αντιμετώπιση της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης και των επιπτώσεών της.

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future