Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
ενισχύοντας την απασχόληση

ενισχύοντας την απασχόληση

19/5/2010 - Προτεραιότητα οι πολιτικές για την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην αγορά εργασίας και την εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής

Τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη στήριξη των εργαζόμενων γυναικών και τη συμφιλίωση οικογένειας και εργασίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα σε εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΟΔΕ Γυναικών Β. Αττικής την Τετάρτη 19 Μαΐου στο Καπανδρίτι.

 
περισσότερα  
23/4/2010 - Συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης για τη συμφιλίωση οικογένειας & εργασίας

Η Κυβέρνηση μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δεσμεύτηκε ότι το α΄ τρίμηνο του 2010 θα προβεί σε εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στο δημόσιο, θέμα που προωθείται ήδη μέσα από το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό σύστημα.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
13/4/2010 - Διορισμός εκπαιδευτικών γονέων ΑμΕΑ

Τα άτομα με αναπηρία αντιπροσωπεύουν σήμερα πάνω από το 15% του πληθυσμού της ΕΕ. To άρθρο 26 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ τους αναγνωρίζει το δικαίωμα να επωφελούνται από μέτρα που προορίζονται για την εξασφάλιση της αυτονομίας τους, της κοινωνικής και επαγγελματικής τους ένταξης και της συμμετοχής τους στη ζωή της ΕΕ.

 
περισσότερα  
12/3/2010 - Πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή η σημασία της κοινωνικής οικονομίας

Την πολιτική, κοινωνική και αναπτυξιακή σημασία της κοινωνικής οικονομίας ανέπτυξε η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα "Η ευρωπαϊκή κοινωνική οικονομία σήμερα" που οργάνωσε η Ομοσπονδία Αυτοδιαχειριζόμενων Ταμείων Υγείας Ελλάδος την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010.

 
περισσότερα  
11/2/2010 - Μέτρα συμφιλίωσης οικογένειας και εργασίας ενόψει της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης

Η κυβέρνηση, μέσω του Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης δεσμεύθηκε ότι το α΄ τρίμηνο του 2010 θα προβεί σε εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης για άνδρες και γυναίκες στο Δημόσιο. Mε αφορμή το γεγονός αυτό, τίθεται πιο επιτακτικά το ζήτημα των πολιτικών στήριξης της εργαζόμενης –όχι μόνο στο Δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα- μητέρας και συμφιλίωσης μεταξύ εργασίας και οικογένειας, σε μία κρίσιμη περίοδο όπου οι ανισότητες εξακολουθούν να υφίστανται στην πράξη.

 
περισσότερα  
10/11/2009 - Η απασχόληση των γυναικών παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής

Η κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα, Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, συμμετείχε ως ομιλήτρια σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη (ΣτΠ) σήμερα 10-11-2009 με θέμα "Ίση μεταχείριση μεταξύ ανδρών και γυναικών στην απασχόληση: Μία προϋπόθεση για την έξοδο από την κρίση;" Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η πρώτη Ειδική Έκθεση για την ισότητα των φύλων στην εργασία σύμφωνα με το νόμο 3488/3006 που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

 
περισσότερα  
 
1 2 3
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future