Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
νομοθετικό έργο

νομοθετικό έργο

26/11/2010 - Η εξάλειψη των διακρίσεων στην απασχόληση είναι και προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριοι Υπουργοί, η εξάλειψη των διακρίσεων στην απασχόληση δεν είναι μόνο ένα ζήτημα δημοκρατίας και κοινωνικής δικαιοσύνης αλλά είναι μία προϋπόθεση οικονομικής ανάπτυξης.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
17/11/2010 - Να ανακόψουμε τη δραματική υστέρηση στην υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η αντιμετώπιση του δημοσιονομικού ζητήματος της χώρας μας δεν μπορεί από μόνη της να σηματοδοτήσει την πολυπόθητη ανάκαμψη της οικονομίας. Απαραίτητο συμπλήρωμα της όποιας δημοσιονομικής προσαρμογής είναι μια ολοκληρωμένη στρατηγική ανάπτυξης, η οποία, ωστόσο, δεν μπορεί να αποδώσει χωρίς εκείνες τις αλλαγές που προσβλέπουν στη δημιουργία θετικού για την επιχειρηματικότητα κλίματος.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
8/9/2010 - Η ηγεσία του Υπουργείου ακυρώνει τα επιτεύγματα στον τομέα της Δια Βίου Μάθησης

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι βέβαιο ότι αποτελεί προτεραιότητα, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να επιμορφώνονται συνεχώς και να αξιοποιούν καλύτερα τις δεξιότητες και τις γνώσεις τους, τόσο στην εθνική, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
26/8/2010 - Η Κυβέρνηση δε διαθέτει σχέδιο για την αντιμετώπιση του διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αναντίρρητα το διεθνικό οργανωμένο έγκλημα αποτελεί μια διαρκή απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια, την ανάπτυξη και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην πρόσφατη έκθεσή του σχετικά με τη διακήρυξη της χιλιετίας επισημαίνει τις διασυνδέσεις του οργανωμένου εγκλήματος με τη διαφθορά και την τρομοκρατία, εν’ όψει και των νέων δεδομένων της παγκοσμιοποίησης, των τεχνολογιών και του διαδικτύου που φέρνουν το οργανωμένο έγκλημα πάντα ένα βήμα πιο μπροστά.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
14/7/2010 - Η εξίσωση των ορίων ηλικίας δεν μπορεί να σταθεί δίχως μέτρα για τη στήριξη των εργαζόμεων μητέρων

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, το νομοσχέδιο που συζητάμε σήμερα φέρνει τις μεγαλύτερες και τις πιο βίαιες ανατροπές στη ζωή των Ελλήνων πολιτών σε ελάχιστο χρονικό διάστημα. Ωστόσο στο πλαίσιο αυτού του νομοσχεδίου θέλω να αναφερθώ κυρίως στα θέματα της εξίσωσης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, δεδομένου ότι το θέμα αφορά χιλιάδες γυναίκες, το 52% της ελληνικής κοινωνίας. Πιστεύω ότι εκφράζω μ' αυτό το μεγαλύτερο μέρος των γυναικείων οργανώσεων, των γυναικείων τμημάτων των κομμάτων και πολλών κοινωνικών φορέων.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
7/7/2010 - Λογιστικό εργαλείο αντί για διαρθρωτική μεταρρύθμιση το ασφαλιστικό νομοσχέδιο

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα δομικά προβλήματα της οικονομίας και της δημόσιας διοίκησης, το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και η επιδείνωση των δημογραφικών δεικτών καθιστούν επιτακτική όσο και επείγουσα μία σοβαρή αντιμετώπιση του ασφαλιστικού ζητήματος.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
1/7/2010 - Καμία μέριμνα για τις συνθήκες κράτησης και την επανένταξη των ανηλίκων πρώην κρατουμένων

Η παραβατικότητα των ανηλίκων συνιστά αδιαμφισβήτητα ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, με σοβαρότατες επιπτώσεις στο παρόν και το μέλλον τόσο των ιδίων των νέων όσο και του συνόλου της κοινωνίας. Τα στατιστικά στοιχεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος: το 15% του συνόλου των εγκλημάτων που διαπράττονται αφορούν εγκλήματα ανηλίκων, ενώ σε μερικές χώρες το ποσοστό αυτό αγγίζει το 22%.  

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
1/6/2010 - Μείζον ζήτημα για τον υποψήφιο επενδυτή η διαδικασία αδειοδότησης μιας επιχείρησης

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όλοι γνωρίζουμε την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας. Η οικονομία μας οδηγείται σε βαθιά ύφεση, η οποία αποτυπώνεται ήδη στις πρόσφατες εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μείωση του Α.Ε.Π. κατά 3% και αύξηση της ανεργίας κατά περίπου δυόμισι ποσοστιαίες μονάδες το 2010. Πρόβλεψη, θα έλεγα, μάλλον αισιόδοξη κρίνοντας από τις δηλώσεις του αρμόδιου Υπουργού περί εκτίναξης της ανεργίας στο επίπεδο του 20%.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
20/5/2010 - Η κωδικοποίηση και απλούστευση της νομοθεσίας αποσαφηνίζει το πνεύμα και το γράμμα του νόμου

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, κύριε Υπουργέ, καλούμαστε σήμερα να κυρώσουμε ένα καίριας σημασίας κώδικα νόμων για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Πρόκειται για την πρώτη κωδικοποίηση στο θέμα αυτό που επιχειρείται εδώ και 90 χρόνια, έργο το οποίο ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί Κυβερνήσεως της Νέας Δημοκρατίας και το θετικό αποτέλεσμα το έχουμε μπροστά μας.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
5/5/2010 - Οι προτενόμενες ρυθμίσεις δεν εκφράζουν αυτούς που θα καθορίσουν την επιτυχή εφαρμογή τους

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση αποτελούν κρίσιμους παράγοντες για την ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, η οποία στηρίζει την πρωτοπορία στη γνώση. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο η ανώτατη εκπαίδευση και η δια βίου μάθηση αποτελούν προτεραιότητες, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να αποκτούν δεξιότητες και προσόντα που θα τους βοηθούν να αναπτύσσονται στην ευρωπαϊκή κοινωνία και οικονομία.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future