Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
νομοθετικό έργο

νομοθετικό έργο

1/3/2012 - Χρειάζεται συνολική αναμόρφωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης
Αποτελεί ερώτημα εάν το σύνολο των καινοτόμων παρεμβάσεων εξυπηρετεί την ασφάλεια δικαίου

Δείτε το σχετικό video
 
περισσότερα  
28/2/2012 - Να αποκτήσουν αντίκρισμα οι θυσίες των πολιτών

Mε την ψήφιση της12ης Φεβρουαρίου διεκδικήσαμε μια ελπίδα. Και αγοράσαμε χρόνο ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε μια αλλαγή πολιτικών που διαφορετικά θα ήταν χαμένη.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
13/10/2011 - Υποβαθμίζεται η πρωτοβάθμια κοινωνική φροντίδα

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ουδείς αμφιβάλλει ότι το σύστημα κοινωνικής φροντίδας στη χώρα μας πάσχει από όλα τα αρνητικά του κρατισμού, πράγμα που καθιστά αναγκαία την αναδιοργάνωσή του.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
15/9/2011 - Έωλο το πλαίσιο χρηματοδότησης των κοινωνικών επιχειρήσεων

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως τόνισα και κατά τη χθεσινή συζήτηση, η διαφωνία μας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έγκειται στα προβλεπόμενα μέσα για την επίτευξη των κοινωνικών και αναπτυξιακών του στόχων τα οποία θεωρούμε ατελή και ατελέσφορα.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
14/9/2011 - Αμφίβολη η επίτευξη των στόχων για την Κοινωνική Οικονομία

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας πρέπει να αποτελεί πολιτική και θεσμική προτεραιότητα ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους, όπως αυτή που διανύει η χώρα μας και με μεγάλες ευθύνες της Κυβέρνησης.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
7/9/2011 - Να στηριχθεί ουσιαστικά το νέο πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

 Η μεγάλη ύφεση που διέρχεται η οικονομία μας έχει εντείνει τη συζήτηση σχετικά με την ανάγκη αλλαγών του αναπτυξιακού προτύπου, συνιστώσα του οποίου είναι η αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
3/8/2011 - Αποδεικνύεται η προχειρότητα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν εστιάσω στην ουσία των βασικών θεμάτων που πραγματεύεται το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, θα ήθελα να αναφερθώ στο πολυθεματικό περιεχόμενό του, στοιχείο που από μόνο του οδηγεί σε συμπεράσματα και συνεπάγεται ορατούς κινδύνους.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
20/7/2011 - Γραφειοκρατικό και δυσκίνητο το νέο σύστημα διοίκησης του ΣΕΠΕ

Είχα υπογραμμίσει και στην αρχική μου τοποθέτηση ότι σήμερα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και ο περιορισμός της αδήλωτης εργασίας.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
19/7/2011 - Κατ' όνομα η αναμόρφωση του ΣΕΠΕ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η αναμόρφωση και η αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας είναι στην παρούσα συγκυρία απόλυτα επιβεβλημένη. Η οικονομική ύφεση και η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όχι μόνο πλήττει την απασχόληση και ήδη η ανεργία βρίσκεται στο επίπεδο του 16%, αλλά έχει επιπτώσεις και στο πεδίο των εργασιακών δικαιωμάτων και της εργασιακής ασφάλειας.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
23/6/2011 - Να ενισχυθεί η ανεξάρτητη λειτουργία των κέντρων πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αλήθεια ότι σήμερα συζητάμε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, ένα θέμα το οποίο δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει μία τραγική πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και αυτή είναι η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future