Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

29/2/2012 - Ελάφρυνση δανειακών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων

ΕΡΩΤΗΣΗ    

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  

ΘΕΜΑ: Ελάφρυνση δανειακών υποχρεώσεων νοικοκυριών και επιχειρήσεων  

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Γ.Γ. Καταναλωτή η ελληνική κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει πλαίσιο ρυθμίσεων για τη διευκόλυνση της αποπληρωμής δανειακών οφειλών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι διαγραφή μέρους οφειλών δανειοληπτών προς τις τράπεζες, εφαρμόστηκε πρόσφατα στην Ισλανδία που προχώρησε σε «κούρεμα» των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών ίσο με το 13% του ΑΕΠ της χώρας.  

Η ελάφρυνση των δανειακών αναγκών νοικοκυριών και επιχειρήσεων είναι αναγκαία για τη διευκόλυνση της εξυπηρέτησής τους δεδομένης της συνεχούς συρρίκνωσης των εισοδημάτων και των αλλεπάλληλων - άμεσων και έμμεσων - φορολογικών επιβαρύνσεων. Σημειώνεται δε ότι ο τραπεζικός τομέας θα ενισχυθεί σημαντικά από το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης προκειμένου να διασφαλιστεί η κεφαλαιακή του επάρκεια.  

Ερωτάται, συνεπώς, ο αρμόδιος Υπουργός:  

- Εάν όντως και πότε προτίθεται να προχωρήσει στη λήψη μέτρων διευκόλυνσης των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων ελληνικών νοικοκυριών, όπως η διαγραφή μέρους των οφειλών, η αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και η επιμήκυνση της αποπληρωμής χωρίς επιβαρύνσεις σε τόκους.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future