Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

2/6/2011 - Υπολειτουργία του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

ΕΡΩΤΗΣΗ    

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   

ΘΕΜΑ: Υπολειτουργία Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου  

Με δημοσίευμα ημερήσιας εφημερίδας επανήλθαν στη δημοσιότητα γνωστά προβλήματα λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου. Συγκεκριμένα, δίνεται έμφαση στη λειτουργία μόλις 8 αιθουσών (από τις 64 συνολικά) η οποία οφείλεται στην έλλειψη ικανού αριθμού φυλάκων, στη μη λειτουργία του πωλητηρίου τις Κυριακές - ημέρες κατά τις οποίες η επισκεψιμότητα είναι αυξημένη - καθώς και στην προσωρινή επίλυση της πλημμελούς συντήρησης των εξωτερικών χώρων χάρη στη συμβολή της Εταιρείας Φίλων του Μουσείου. Σημειώνεται δε ότι σημαντικό μέρος της συλλογής στοιβάζεται στις αποθήκες του μουσείου λόγω έλλειψης εκθεσιακών χώρων με αποτέλεσμα να μην είναι διαθέσιμο στους επισκέπτες.  

Η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ένα από τα πλέον σημαντικά μουσεία της χώρας, σε συνδυασμό με την παραβατικότητα που ανθεί στις παρακείμενες οδούς, στερεί τη δυνατότητα περιήγησης σε κορυφαία εκθέματα της συλλογής και εκθέτει ανεπανόρθωτα στους ξένους επισκέπτες την εικόνα της Αθήνας και της Ελλάδας πλήττοντας την ελκυστικότητά τους ως τουριστικών προορισμών.  

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:  

- Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί για την άμεση αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου και κυρίως για την τοποθέτηση των επιλεχθέντων συμβασιούχων φυλάκων,

- Τι προτίθεται να πράξει για την εφαρμογή του κτιριολογικού προγράμματος του μουσείου και την επέκταση των εκθεσιακών του χώρων.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future