Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

13/10/2011 - Υλοποίηση από το ΥΠΠΟΤ της επιχειρηματικής πρότασης Athens International Open-Air Film Festival

ΕΡΩΤΗΣΗ    

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ  

ΘΕΜΑ: Υλοποίηση από το ΥΠΠΟΤ της επιχειρηματικής πρότασης Athens International Open-Air Film Festival 

Από τις αρχές του 2009 εκκρεμεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πρωτότυπη επιχειρηματική πρόταση για τη διοργάνωση ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου Αθήνας με τον τίτλο «Athens International Open-Air Film Festival» που θα ελάμβανε χώρα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Η διοργάνωση θα συνέβαλε, μέσω της συμμετοχής σε αυτή προσκεκλημένων προσωπικοτήτων του διεθνούς κινηματογράφου, στην προβολή της Αθήνας και άλλων περιοχών της Ελλάδας ως τουριστικών προορισμών. Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο βασική προϋπόθεση για τη διοργάνωση του διεθνούς αυτού φεστιβάλ ήταν η αιγίδα του Ελληνικού Κράτους μέσω του ΥΠΠΟΤ και η παραχώρηση διαθέσιμων χώρων και μέσων με πολλαπλάσιο ανταποδοτικό όφελος για το Ελληνικό Δημόσιο.  

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας ειδικού σκοπού που έχει υποβάλει την πρόταση, αυτή υποβλήθηκε ενώπιον όλων των διατελεσάντων υπουργών Πολιτισμού από το Μάρτιο του 2009. Κατόπιν σειράς συναντήσεων της εταιρείας ειδικού σκοπού με επιλεγμένους συνεργάτες του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού και ενώ από τον περασμένο Δεκέμβριο αναμενόταν η τοποθέτηση του ΥΠΠΟΤ σχετικά με το περιεχόμενο της υποστήριξης που θα παρείχε, οι εμπνευστές και οι επενδυτές της πρότασης πληροφορήθηκαν από τον Τύπο τον Ιούλιο του 2011 ότι το 1ο «Athens International Open-Air Film Festival» πραγματοποιείται από τις «Νύχτες Πρεμιέρας» ως ιδέα του ΥΠΠΟΤ.  

Πέραν του νομικού μέρους της υπόθεσης σχετικά με το οποίο οι νόμιμοι δικαιούχοι του σχετικού σήματος έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ενδεχόμενη κλοπή μιας πρωτότυπης επιχειρηματικής ιδέας και του κατοχυρωμένου σήματός της θέτει ηθικό και πρακτικό ζήτημα εμπιστοσύνης κάθε ενδιαφερόμενου επενδυτή προς το ΥΠΠΟΤ, κάτι που είναι ιδιαίτερα σοβαρό όταν πρόκειται για ολοκληρωμένα, ιδιωτικά χρηματοδοτούμενα σχέδια τα οποία συνδυάζουν την πολιτιστική δημιουργία με την τουριστική προβολή της χώρας μας.  

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:  

- Ποια είναι η θέση του ΥΠΠΟΤ στο συγκεκριμένο ζήτημα,

- Εάν προτίθεται να προχωρήσει στην αποδοχή της εν λόγω επενδυτικής πρότασης ως έχει θέτοντάς την υπό την αιγίδα του ΥΠΠΟΤ και, εάν ναι, γιατί προέβη στην υποστήριξη φεστιβάλ που διοργανώθηκε πρόσφατα με τον ίδιο ακριβώς τίτλο και περιεχόμενο που ομοιάζει με την πρόταση που έχει ήδη στη διάθεσή του.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future