Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

15/4/2011 - Ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του συστήματος των κοινωνικών δαπανών

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ, ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ 

ΘΕΜΑ: Ανάγκη βελτίωσης της αποτελεσματικότητας του συστήματος των κοινωνικών δαπανών

Αναμφισβήτητα, σήμερα είναι περισσότερο από ποτέ επιτακτική η ανάγκη να προωθηθεί ένα αποτελεσματικό «δίκτυ κοινωνικής προστασίας», με δεδομένο ότι οι όροι διαχείρισης του δημοσιονομικού προβλήματος της χώρας μας επιφέρουν πρωτόγνωρες επιπτώσεις στον κοινωνικό ιστό. Οι επιπτώσεις αυτές είναι σοβαρότερες ιδιαίτερα για τις ευάλωτες κατηγορίες πληθυσμού, όπως οι νέοι, οι ευπαθείς ομάδες γυναικών, οι μακροχρόνια άνεργοι, οι πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, τα άτομα με αναπηρία και οι ηλικιωμένοι.

Με δεδομένο το πρόβλημα της μειωμένης αποδοτικότητας των κοινωνικών δαπανών στην Ελλάδα (μεταξύ των τριών χαμηλότερων στην ΕΕ-27 το 2007) επιβάλλεται αναστοχοθέτηση, ώστε να διανέμονται σε εκείνους που τις έχουν πραγματική ανάγκη και να αμβλύνουν τις επιπτώσεις της κρίσης στα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού. Όπως μας γνωστοποιήθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, η Κυβέρνηση σχεδιάζει τη μεταρρύθμιση των κοινωνικών δαπανών και την εξυγίανση των κοινωνικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της λειτουργίας μίας κοινής ομάδας εργασίας αποτελούμενης από τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Υγείας και Οικονομικών.

Ερωτάται, συνεπώς, ο/η κ. Υπουργός:

- Έχει αρχίσει τις εργασίες της η κοινή ομάδα εργασίας για τη μεταρρύθμιση του συστήματος των κοινωνικών δαπανών και αν ναι ποιος είναι μέχρι σήμερα ο απολογισμός του έργου της,

- Ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις και τα κριτήρια του σχεδίου, καθώς και ποιο το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την κατάρτιση και κυρίως την υλοποίησή του.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future