Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

2/2/2012 - Αναστολή λειτουργίας του Απλού Θεάτρου

ΕΡΩΤΗΣΗ    

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας Απλού Θεάτρου  

Το Απλό Θέατρο που λειτούργησε από το 1990 φιλοξενώντας δεκάδες σύγχρονες και κλασικές παραστάσεις του ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου ανακοίνωσε προ ημερών την αναστολή της λειτουργίας του. Σε επιστολή του ο ιδρυτής του θεάτρου αποδίδει την απόφασή του στην «απαξιωτική στάση του Υπουργείου Πολιτισμού απέναντι στα επιχορηγούμενα θέατρα και τον εμπαιγμό του σε σχέση με τις παραγωγές του θεάτρου».  

Η δυστοκία στην επιχορήγηση θεατρικών οργανισμών ασφαλώς δεν είναι άσχετη με την απουσία ενός αποτελεσματικού συστήματος για την έγκαιρη και αξιοκρατική κατανομή των επιχορηγήσεων που θα αντικαθιστούσε ως προς τη λειτουργία αυτή το καταργηθέν Εθνικό Κέντρο Θεάτρου - Χορού (ΕΚΕΘΕΧ).  

Σημειώνεται ότι το Απλό Θέατρο ακολουθεί την κατάληξη ιστορικών θεάτρων όπως το Αμφι-θέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου και το Ανοικτό Θέατρο του Γ. Μιχαηλίδη, τoκλείσιμο των οποίων αποτελεί πλήγμα για εκείνο το τμήμα της εγχώριας θεατρικής παραγωγής που διακρίνεται για την τολμηρή της ματιά και την καλλιτεχνική της πρωτοπορία και αρτιότητα.  

Κατόπιν των παραπάνω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:  

- Γιατί δεν μερίμνησε ώστε το Υπουργείο Πολιτισμού να αναλάβει αμέσως μετά την κατάργηση του ΕΚΕΘΕΧ τις αρμοδιότητες σχετικά με το θέατρο προκειμένου να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στην επιχορήγηση των θεάτρων,

- Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή προτίθεται να προβεί για την απεμπλοκή των θεατρικών επιχορηγήσεων,

- Εάν προτίθεται να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για την επαναλειτουργία αυτών των ιστορικών θεάτρων και εάν ναι ποια είναι αυτή και πότε.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future