Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

21/2/2011 - Αναστολή λειτουργίας του Αμφι-θεάτρου

ΕΡΩΤΗΣΗ    

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ   

ΘΕΜΑ: Αναστολή λειτουργίας Αμφι-θεάτρου  

Το Αμφι-θέατρο είναι ένα από τα πλέον ιστορικά θέατρα της αθηναϊκής σκηνής που υπηρέτησε με συνέπεια ένα ρεπερτόριο μεγάλου κρατικού θεάτρου, ανέδειξε σημαντικά κείμενα της ελληνικής γραμματείας και συνεργάστηκε με σημαίνουσες καλλιτεχνικές προσωπικότητες των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.  

Με επιστολή του ο σκηνοθέτης κ. Σπύρος Ευαγγελάτος ανακοίνωσε την επικείμενη αναστολή της λειτουργίας του Αμφι-θεάτρου επικαλούμενος, μεταξύ άλλων, τη διακοπή της κρατικής επιχορήγησης, το γεγονός ότι ο Υπουργός Πολιτισμού δεν ανταποκρίθηκε στο από μηνών διατυπωμένο αίτημά του για συνάντηση καθώς και τη μη έγκριση της συμμετοχής του Αμφι-Θεάτρου στο Φεστιβάλ Επιδαύρου 2011 με αιτιολογία τη συμμετοχή του στο εν λόγω Φεστιβάλ την προηγούμενη χρονιά.  

Η εξέλιξη αυτή δημιουργεί εύλογη απορία για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΤ να στηρίξει ουσιαστικά τους θεατρικούς φορείς που συνδυάζουν την αποδεδειγμένη απήχηση του έργου τους στο κοινό και την αδιαμφισβήτητη, πολυετή καλλιτεχνική προσφορά.  

Ερωτάται, συνεπώς, ο αρμόδιος Υπουργός:  

- Εάν και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε το Αμφι-θέατρο να μην αναστείλει τη λειτουργία του,

- Με ποιο αιτιολογικό διεκόπη η επιχορήγηση του συγκεκριμένου θεάτρου,

- Ποια είναι τα ισχύοντα κριτήρια των θεατρικών επιχορηγήσεων και εάν επίκειται ο επαναπροσδιορισμός τους, ιδίως υπό το πρίσμα της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future