Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

8/3/2012 - Χρειάζονται πρόσθετα μέτρα για να ενισχυθεί η αστυνόμευση του κέντρου

ΕΡΩΤΗΣΗ    

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ  

ΘΕΜΑ: Λήψη μέτρων για την αστυνόμευση του κέντρου  

Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αύξηση της εγκληματικότητας αποτελεί ένα από τα πλέον σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρας. Στο κέντρο της Αθήνας γειτονιές έχουν καταστεί απροσπέλαστες για τους πολίτες λόγω της εμπορίας ναρκωτικών, της παράνομης διακίνησης ανθρώπων, του οικονομικού εγκλήματος και της λαθραίας διαβίωσης παρανόμων μεταναστών. Την κατάσταση επιδεινώνει η κατακόρυφη αύξηση των ληστειών σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους και επαγγελματίες καθώς και των κλοπών.  

Ένταση της μικροεγκληματικότητας παρατηρείται σε χώρους πέριξ των σταθμών του Μέτρο και του Ηλεκτρικού με θύματα και ξένους επισκέπτες, γεγονός που πλήττει την ελκυστικότητα της Αθήνας ως ασφαλούς τουριστικού προορισμού. Η ανάγκη επαρκούς φύλαξης των σταθμών αυτών υπαγορεύεται για την πρόληψη και την καταστολή όχι μόνο της μικροπαραβατικότητας αλλά και της τρομοκρατίας, όπως κατέδειξε ο πρόσφατος εντοπισμός ενεργοποιημένου εκρηκτικού μηχανισμού στο σταθμό του Αιγάλεω.  

Με δεδομένα τα παραπάνω είναι σαφής η ανάγκη να ενισχυθεί η αστυνόμευση του κέντρου με πρόσθετα μέτρα που θα συμβάλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών. Τέτοια μέτρα θα μπορούσαν να είναι, ενδεικτικά, η συγκρότηση σώματος ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. το οποίο θα είναι επιφορτισμένο με τον έλεγχο στους σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, η δημιουργία σώματος ειδικών φρουρών της ΕΛ.ΑΣ. αποκλειστικά για τον έλεγχο των λαθρομεταναστών, η χρονική επέκταση των περιπολιών των ομάδων ΔΙ.ΑΣ. σε περιοχές αυξημένης παραβατικότητας και η μεθοδική απομάκρυνση τοξικοεξαρτημένων και εμπόρων από μνημεία, δημόσια κτήρια και κοινόχρηστους χώρους.  

Ερωτάται, συνεπώς, ο αρμόδιος Υπουργός:  

- Ποια μέτρα εφαρμόζονται για την αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας και ποια είναι η πορεία υλοποίησής τους,

- Εάν προτίθεται να εφαρμόσει άλλα εξειδικευμένα μέτρα για την ενίσχυση της αστυνόμευσης και την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στο κέντρο.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future