Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
κοινοβουλευτικός έλεγχος

κοινοβουλευτικός έλεγχος

27/1/2012 - Να μειωθεί το ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης

Η εφαρμογή υψηλού συντελεστή Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης έχει ήδη επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου, στους εργαζόμενους και στους καταναλωτές. Από την άλλη, δεδομένης της συνολικής υστέρησης των φορολογικών εσόδων, το μέτρο δεν φαίνεται να έχει εκπληρώσει το δημοσιονομικό στόχο του. Αντιθέτως, έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση της κατανάλωσης με σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
22/12/2011 - Λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών
Αν και το Κέντρο έχει παραδοθεί από τον Αύγουστο του 2010 δεν έχει γίνει ο διορισμός των δύο φυσιάτρων που έχουν επιλεχθεί από τον περασμένο Ιούνιο για τη θέση του Α΄ και Β’ Επιμελητή.
 
περισσότερα  
22/12/2011 - Φορολόγηση δωρεών προς κοινωφελή - φιλανθρωπικά Σωματεία και Ιδρύματα

Η φορολόγηση των δωρεών προς τους εν λόγω φορείς κοινωνικής προστασίας έχει επιφέρει σημαντική μείωση των εσόδων από αυτήν την πηγή καθώς λειτουργεί ως σημαντικό αντικίνητρο για όσους επιθυμούν να τους ενισχύσουν.

 
περισσότερα  
2/12/2011 - Εξαίρεση μαιών και μαιευτών από τα ΒΑΕ

Σύμφωνα με πρόσφατη Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι μαίες και οι μαιευτές εξαιρούνται από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Και όμως, οι μαίες και οι μαιευτές εξασκούν το επάγγελμά τους σε κατεξοχήν ανθυγιεινές συνθήκες.

 
περισσότερα  
21/11/2011 - Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για την εφαρμογή των αρχών προσβασιμότητας σε κτίρια και χώρους δημόσιας συνάθροισης

Σε περιόδους ύφεσης, θέματα που δεν θεωρούνται ότι έχουν αμιγώς οικονομικό χαρακτήρα δυστυχώς παίρνουν μια δευτερεύουσα θέση, παρ’ ό,τι αφορούν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού μας και η επίλυσή τους δυστυχώς παραπέμπεται αορίστως στο μέλλον. Ένα τέτοιο, λοιπόν, χρονίζον ζήτημα είναι αυτό της προσβασιμότητας, δηλαδή της ανεμπόδιστης και αυτόνομης μετακίνησης κάθε πολίτη στο δομημένο περιβάλλον, στους ελεύθερους χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
31/10/2011 - Καθολική εξαίρεση της προσμέτρησης υποχρεωτικής ασφάλισης ως πλασματικού χρόνου

Σύμφωνα με την παρ. 6 του άρθρου 40 του Ν. 3996/2011 ο συνολικός αναγνωριζόμενος χρόνος που συνυπολογίζεται ή αναγνωρίζεται για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος δε μπορεί να υπερβεί τα επτά έτη, συνυπολογιζομένου και κάθε άλλου πλασματικού ή πραγματικού χρόνου που έχει αναγνωριστεί με βάση άλλες διατάξεις ή αποφάσεις Δ.Σ. ασφαλιστικών οργανισμών.

 
περισσότερα  
26/10/2011 - Ενοποίηση Εφορειών Αρχαιοτήτων

Στο πλαίσιο του σχεδίου για το Νέο Οργανισμό του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, η ενοποίηση των Εφορειών Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και των Εφορειών Βυζαντινών Αρχαιοτήτων σε Ενιαίες Εφορείες.  

 
περισσότερα  
13/10/2011 - Πρόβλημα οικονομικής βιωσιμότητας Προνοιακών Φορέων

Η οξεία δημοσιονομική προσαρμογή και η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους έχει περιορίσει παροχές και υπηρεσίες προς το σύνολο του πληθυσμού αλλά πλήττει ιδιαίτερα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού όπως τα άτομα με βαριές αναπηρίες.

 
περισσότερα  
13/10/2011 - Υλοποίηση από το ΥΠΠΟΤ της επιχειρηματικής πρότασης Athens International Open-Air Film Festival

Από τις αρχές του 2009 εκκρεμεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού πρωτότυπη επιχειρηματική πρόταση για τη διοργάνωση ετήσιου διεθνούς φεστιβάλ θερινού κινηματογράφου Αθήνας με τον τίτλο «Athens International Open-Air Film Festival» που θα ελάμβανε χώρα το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου.

 
περισσότερα  
11/10/2011 - Μετακίνηση υπαλλήλων του ΥΠΠΟΤ

Με πρόφαση το έργο «Διοικητική Μεταρρύθμιση» μετακινούνται υπάλληλοι Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου - τοποθετημένοι κατά το παρελθόν με απόφαση οικείων Υπηρεσιακών Συμβουλίων - και καλούνται να προσφέρουν υπηρεσία σε άλλες θέσεις με νέα απόφαση Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future