Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
άλλες δραστηριότητες

άλλες δραστηριότητες

15/2/2012 - Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της φτώχειας σε όλους τους τομείς πολιτικής

Ένα πλέγμα κοινωνικής προστασίας πρέπει να ειδωθεί ως αναγκαίο κομμάτι μιας εθνικής αναπτυξιακής στρατηγικής που θα διασφαλίζει και κοινωνική συνοχή και ίσες ευκαιρίες για όλους.

 
περισσότερα  
24/11/2011 - Η παράταξή μας έθεσε τη βία κατά των γυναικών στο επίκεντρο της κοινωνικής της πολιτικής
Προετοιμάσαμε τόσο το νομοθετικό όσο και το χρηματοδοτικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας, κινητοποιώντας την τοπική αυτοδιοίκηση που για πρώτη φορά ενεπλάκη τόσο χρηματοδοτικά όσο και θεσμικά.
 
περισσότερα  
16/11/2011 - Η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να δείξει με το παράδειγμά της ότι βρίσκεται στο πλάι της κοινωνίας

 Πρέπει η Κυβέρνηση αυτή να δείξει με το παράδειγμά της ότι βρίσκεται στο πλάι της κοινωνίας, αφουγκράζεται τη φωνή της για δικαιότερη κατανομή των οικονομικών βαρών και ότι πράττει το καλύτερο δυνατό, ώστε να αποκτήσουν αντίκρισμα οι επώδυνες θυσίες των πολιτών.

 
περισσότερα  
3/11/2011 - Πρώτα η απρόσκοπτη κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας, και έπειται το βήμα της λαϊκής εντολής

Ο Πρωθυπουργός επινόησε ένα ακόμη όπλο πάνω στο τραπέζι, εκφυλίζοντας το δημοψήφισμα από ένα σοβαρό δημοκρατικό θεσμό σε ένα εργαλείο πολιτικής επιβίωσης του ιδίου και της Κυβέρνησής του. Το όπλο, όμως, αυτό το χρησιμοποίησε στρέφοντάς το εναντίον της χώρας.

 
περισσότερα  
5/5/2011 - Ελλιπής η περίθαλψη υγείας στις Φυλακές Κορυδαλλού

Διαπιστώθηκαν σοβαρές ελλείψεις στους τομείς τόσο της διοικητικής οργάνωσης όσο και της περίθαλψης που έχουν ως αποτέλεσμα την πλημμελή παροχή βασικών υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς.

 
περισσότερα  
8/4/2011 - Οι Εξεταστικές Επιτροπές εκφυλίζονται από το ΠΑΣΟΚ σε μέσο αποποίησης των ευθυνών του

Το ΠΑΣΟΚ χρησιμοποιεί τον κοινοβουλευτικό θεσμό των εξεταστικών επιτροπών για να μεταθέσει το πεδίο προσοχής από τις αστοχίες της πολιτικής του για τις οποίες διαχρονικά φέρει ευθύνες.

 
περισσότερα  
30/11/2010 - Συνάντηση με επιτροπή νεολαίας του κοινοβουλίου της Ταϋλάνδης
 
περισσότερα  
25/11/2010 - Να σξιοποιηθούν οι πόροι του ΕΣΠΑ για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών

Όμως, η αποτελεσματική αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών απαιτεί και τη στενή συνέργια και το συντονισμό των δράσεων της πολιτείας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, με την κοινωνία των πολιτών, με τους κοινωνικούς εταίρους.

 
περισσότερα  
23/2/2010 - Πρόταση για δημιουργία δικτύου γυναικών βουλευτών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου

Η Ευγενία Τσουμάνη στάθηκε στον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες κοινοβουλευτικοί στη διαμόρφωση πολιτικών που ενσωματώνουν τη διάσταση του φύλου και στην ανάπτυξη συνεργασίας με κυβερνητικούς φορείς και την κοινωνία των πολιτών.

 
περισσότερα  
26/11/2009 - Σημαντικό βήμα προόδου ο νόμος του 2006 για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
Τόσο με τη μεταφορά της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σ’ ένα Υπουργείο, χωρίς δυνατότητες οριζόντιας παρέμβασης σε όλο το εύρος της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και με τις προσλήψεις προσωπικού με χρονοβόρες διαδικασίες φοβάμαι μήπως ακυρωθεί αυτό το εγχείρημα, με μεγάλο κίνδυνο απώλειας των πόρων.

 
περισσότερα  
 
1 2
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future