Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
δελτία Τύπου

20/3/2012 - Αυστηρές κυρώσεις σε όσους γιατρούς υπέγραφαν ψευδείς βεβαιώσεις αναπηρίας

Η βουλευτής Επικρατείας και Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την απογραφή δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων:  

«Η έστω και καθυστερημένη απογραφή των δικαιούχων προνοιακών και κοινωνικών επιδομάτων επιβεβαιώνει όχι μόνο τη διείσδυση της διαφθοράς και στον ευαίσθητό χώρο της κοινωνικής πρόνοιας αλλά και τη στρεβλή λειτουργία του συστήματος κατανομής των επιδοματικών παροχών.  

Είναι επομένως απαραίτητο να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση των ελέγχων των στοιχείων της Απογραφής προκειμένου στο τέλος της διαδικασίας να διαμορφωθούν ενιαίοι κανόνες παροχών και αυστηρά κριτήρια ορισμού των δικαιούχων αλλά και οι διαθέσιμοι πόροι να κατευθύνονται μόνο σε εκείνους που τους έχουν πραγματικά ανάγκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι, σύμφωνα με Έκθεση του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, το φτωχότερο 10% του πληθυσμού λαμβάνει το 6,6% των κοινωνικών επιδομάτων έναντι 7,4% που λαμβάνει το πλουσιότερο 10%. Και αυτό δείχνει ότι από μόνη της η απογραφή δεν αρκεί για καταστήσει την επιδοματική πολιτική πιο δίκαιη και αποτελεσματική.  

Επίσης, το ποσό που θα εξοικονομηθεί - βάσει της απογραφής είναι 111 εκατ. ευρώ αλλά μπορεί να φθάσει σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού Υγείας τα 230 εκατ. ευρώ - θα πρέπει να καλύψει την ανάγκη προστασίας ενός αυξανόμενου τμήματος του πληθυσμού όπως οι φτωχοί και οι άστεγοι, πολλοί εκ των οποίων σήμερα βρίσκονται εκτός των τειχών κοινωνικής προστασίας. Παράλληλα το ποσό αυτό θα μπορούσε να διοχετευθεί για την περαιτέρω στήριξη δικαιούχων που αποδεδειγμένα αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα διαβίωσης.  
Πέραν δε της απαίτησης επιστροφής των επιδομάτων από μη δικαιούχους όπως έχει εξαγγελθεί, θα πρέπει να επιβληθούν αυστηρότατες κυρώσεις και σε όσους γιατρούς υπέγραφαν ψευδείς βεβαιώσεις αναπηρίας».

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future