Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
αρθογραφία - συνεντεύξεις

29/4/2012 - Ανάπτυξη με νέες θέσεις εργασίας

Ποιο είναι κατά τη γνώμη σας το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μαΐου;  

Καλούμαστε να μην υποκύψουμε στην εύκολη επιλογή της καταγγελίας και των «μαγικών» λύσεων και να επιλέξουμε υπεύθυνα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι είμαστε στην αρχή μιας δύσκολης προσπάθειας. Καλούμαστε να επιλέξουμε εάν θα στηρίξουμε όλες τις αναγκαίες αλλαγές στους θεσμούς, στη δημόσια διοίκηση και στην οικονομία που θα δώσουν επιτέλους αντίκρισμα στις θυσίες των πολιτών ή εάν θα συντηρήσουμε μια κατάσταση που τρέφεται από τη διαφθορά, τη σπατάλη, την πελατειακή συναλλαγή και κρατάει καθηλωμένες όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Καλούμαστε να επιλέξουμε εάν θα αξιοποιήσουμε την ασφάλεια και τις δυνατότητες που μας δίνει η συμμετοχή στην Ευρώπη και στο ευρώ ή θα ακολουθήσουμε ένα τυφλό μονοπάτι με ανυπολόγιστες συνέπειες για τη χώρα.

Γίνεται πολύ λόγος για την ανάπτυξη. Τι θα μπορούσε να γίνει πρακτικά σε αυτή την κατεύθυνση και πώς εξασφαλίζεται η κοινωνική συνοχή;  

Υπάρχουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την επενδυτική δραστηριότητα, να συμβάλουν στην ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας. Αυτός άλλωστε είναι ο στόχος και το μεγάλο στοίχημα για την επόμενη κυβέρνηση. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρότεινα ενδεικτικά την υπαγωγή στη διαδικασία fast track κάθε επενδυτικού σχεδίου που δίνει προτεραιότητα στην αύξηση των θέσεων εργασίας, τη μείωση του ΦΠΑ, του συντελεστή φορολόγησης κέρδους και των εργοδοτικών εισφορών, την κατά προτεραιότητα ένταξη στο ΕΣΠΑ επιχειρήσεων που δημιουργούν έναν ελάχιστο αριθμό θέσεων εργασίας αναλόγως του μεγέθους τους.  

Είστε υποψήφια στην Α’ Αθηνών, μια περιοχή που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα λόγω και τηςλαθρομετανάστευσης. Ποιες είναι οι θέσεις σας στο θέμα αυτό;
 

Σίγουρα δεν πιστεύω σε προεκλογικές «επιχειρήσεις - σκούπα» που κρύβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί. Πιστεύω σε ένα συνδυασμό παρεμβάσεων όπως η αλλαγή του νόμου για την ιθαγένεια, η καλύτερη αξιοποίηση της ευρωπαϊκής βοήθειας για τη φύλαξη των θαλασσίων και χερσαίων συνόρων μας, η δημιουργία κέντρων υποδοχής λαθρομεταναστών - και όχι «ανθρώπινων χωματερών» - μέχρι την επαναπροώθηση τους και η ταχύτερη εκδίκαση των αιτήσεων ασύλου. .


Προτείνατε πρόσφατα τη δημιουργία αστυνόμευσης στο  μετρό. Γιατί πιστεύετε σε μια τέτοια λύση; 
 

Οι κάτοικοι της Αθήνας πρέπει να ξανανιώσουν ασφαλείς, όχι μόνο στο σπίτι τους αλλά και έξω από αυτό. Η διεξαγωγή ελέγχων από αστυνομικούς μπορεί να συμβάλει στον περιορισμό των αυξανόμενων περιστατικών κλοπών και ληστειών στους σταθμούς του Μέτρο και του Ηλεκτρικού και στους χώρους γύρω από αυτούς, ιδίως κατά τις βραδινές ώρες.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future