Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 
αρθογραφία - συνεντεύξεις

3/5/2012 - Η Ν.Δ. έχει σχέδιο για έξοδο από το τούνελ της ύφεσης

Τι πιστεύετε ότι κρίνεται στις εκλογές της 6ης Μαΐου και γιατί οι πολίτες θα πρέπει να εμπιστευτούν τη Νέα Δημοκρατία;  

Κρίνεται κατ’ αρχάς το εάν θα προχωρήσουμε σε όλες εκείνες τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να πιάσουν τόπο οι θυσίες των πολιτών ή εάν θα συντηρήσουμε μια κατάσταση που τρέφεται από τη διαφθορά και τη σπατάλη και κρατάει καθηλωμένες όλες τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας. Αναμφίβολα ο δρόμος είναι ανηφορικός και έχει κόστος. Η Νέα Δημοκρατία διέγνωσε από πολύ νωρίς ότι η πολιτική του ΠΑΣΟΚ θα οδηγήσει την οικονομία «στα βράχια» και την κοινωνία σε απόγνωση. Έχει προτείνει συγκεκριμένο σχέδιο για την έξοδο απότο τούνελ της ύφεσης. Και μπορεί να το πράξει, με αίσθημα ευθύνης και αγνοώντας το πολιτικό κόστος, όπωςέκανε όταν «έβαλε πλάτη» για να διασωθεί η χώρα.  

Πολύς κόσμος δοκιμάζεται σκληρά από τα αλλεπάλληλα μέτρα, την ανεργία και τη μείωση μισθών και συντάξεων. Ποια είναι κατά τη γνώμη σας αυτά που πρέπει να γίνουν άμεσα για να ανακουφιστεί;  

Είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να πάρει μπροστά η οικονομία, δυστυχώς σε ελάχιστο χρόνο και σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Θα έλεγα ότι προέχει να αποκατασταθούν σοβαρές κοινωνικές αδικίες, όπως οι οριζόντιες περικοπές στους χαμηλοσυνταξιούχους, να αξιοποιηθούν επιτέλους τα λιμνάζοντα χρήματα του ΕΣΠΑ για την απασχόληση των νέων και να στηριχθούν οι οικογένειες χαμηλού εισοδήματος με παιδιά, με απόλυτη προτεραιότητα στις οικογένειες με άνεργο γονέα, με έναν γονέα και με τρία παιδιά και πάνω. Γι’ αυτό και έχει σημασία οι διαθέσιμοι πόροι κοινωνικής προστασίας να διοχετευθούν σε όσους τους έχουν πραγματικά ανάγκη, κάτι το οποίο σήμερα δε συμβαίνει.  

Μπήκατε στη δημόσια ζωή ως Γενική Γραμματέας Ισότητας. Τι συγκρατείτε από εκείνα τα πεντέμισι χρόνια;  

Ό,τι χειροπιαστό άφησα πίσω. Τους νόμους για τη βία κατά των γυναικών και τις ίσες ευκαιρίες στην απασχόληση. Τη βελτίωση των προϋποθέσεων χορήγησης γονικής άδειας. Τη στήριξη γυναικών επιχειρηματιών και ελευθέρων επαγγελματιών. Την κατάρτιση χιλιάδων εργαζόμενων γυναικών του ιδιωτικού τομέα.

Από το Ψηφοδέλτιο Επικρατείας μετακομίσατε στη δύσκολη Περιφέρεια της Αʼ Αθήνας. Γιατί επιλέξατε να δώσετε τη μάχη του σταυρού σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή για τους πολιτικούς;  

Γιατί σε όλη μου την διαδρομή στη μαχόμενη δικηγορία, στη δημόσια διοίκηση και, τελευταία, στη Βουλή έμαθα να αγωνίζομαι και να μην τα παρατάω στα δύσκολα. Αυτή η στάση με έφερε ως εδώ και αυτό θέλω να συνεχίσω να κάνω, για να συμβάλω στις αλλαγές που απαιτούνται. Η πολιτική πρέπει να ξαναγίνει χώρος δουλειάς και όχι μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης. Εάν θέλουμε πράγματι να αλλάξει κάτι, ας ξεκινήσουμε εμπιστευόμενοι όσους έμαθαν να στηρίζονται στις δικές τους δυνάμεις.  

Έχετε δηλώσει ότι σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζεται αυτή την περίοδο, δεν θα κάνετε κεντρική προεκλογική συγκέντρωση …  

Οι βαρετοί μονόλογοι των μαζικών συγκεντρώσεων ανήκουν σε μια αντίληψη της πολιτικής που δεν είναι πια ελκυστική στον κόσμο και σε κάθε περίπτωση δε μου ταιριάζει. Οι πολίτες σήμερα έχουν ανάγκη από συζήτηση πρόσωπο με πρόσωπο, ζητούν πειστικές απαντήσεις, δεν αρκούν οι μαζικές χειραψίες και τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Θεωρώ πιο ουσιαστικό λοιπόν τους ανθρώπους που θα με τιμούσαν με την παρουσία τους σε μια εκδήλωση να τους βλέπω σε μικρές ομάδες ή έναν προς έναν.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future