Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 

23/5/2013 - "Πιο αποτελεσματικοί όταν συνεργαζόμαστε με φορείς της κοινωνίας"

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημέρα Ενημέρωσης και Πληροφόρησης με Δωρεάν Εξετάσεις για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, στο πλαίσιο των δράσεων της Γραμματείας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας. Ουσιαστική ήταν η στήριξη της πρωτοβουλίας, από την Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, εκ μέρους της οποίας συμμετείχαν με ομιλίες: ο κ. Χ. Μανές, Πρόεδρος Εταιρείας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού, Παθολόγος, Δ/ντης Διαβητολογικής Κλινικής Ν/Σ Παπαγεωργίου Θεσ/νίκης, ο κ. Ν. Τεντολούρης, Παθολόγος, Αναπλ. Καθηγητής Παθολογίας, η κα Κ. Καλλιγιάννη, αγγειοχειρουργός και η κα Γ. Μάρκου νοσηλεύτρια.

 Σχετικά με το θέμα η Γραμματέας Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κα Ευγενία Τσουμάνη-Σπέντζα έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στόχος της πρωτοβουλίας μας αυτής ήταν η ενημέρωση του κοινού για την προστασία της υγείας από τη γνωστή και απειλητική ασθένεια του διαβήτη. Οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης της Παράταξής μας είναι συνεχείς και φθάνουν απευθείας στους πολίτες. Πιστεύουμε ότι είμαστε πιο αποτελεσματικοί όταν συνεργαζόμαστε και με φορείς της κοινωνίας, όπως η Εταιρεία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού, που έθεσε τις υπηρεσίες της στη διάθεσή μας. Με δεδομένο το ενδιαφέρον του κόσμου για τη δράση αυτή είμαστε πάντα πρόθυμοι να το επαναλάβουμε».

Εκ μέρους της Εταιρείας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού, ο Πρόεδρος κ. Χ. Μανές δήλωσε:

«Είναι πολλοί οι διαβητικοί ασθενείς, ίσως πάνω από ένα εκατομμύριο και αυξάνονται συνεχώς. Ο Διαβήτης υπάρχει και συνοδεύει το άτομο για όλη του τη ζωή. Η απάντηση στο ερώτημα που δημιουργείται είναι ότι πράγματι μπορεί σε πολλά άτομα να νικηθεί η κύρια εκδήλωση του Διαβήτη, δηλαδή η χρόνια υπεργλυκαιμία και φυσικά να προληφθούν οι επιπλοκές. Ο ετήσιος έλεγχος για την εμφάνιση είναι ένα ουσιαστικό βήμα. Άτομο με Διαβήτη χωρίς επιπλοκές θεωρείται ότι ελέγχει τη νόσο σωστά».

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθηνε και ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», βουλευτής Επικρατείας κ. Γιάννης Μιχελάκης, ενώ σημαντική ήταν και η συμμετοχή των νέων της ΔΑΠ και της ΟΝΝΕΔ.

 
             
  πίσω
             
Αφήστε το δικό σας σχόλιο
*Όνομα:  
*E-mail:  
*Σχόλιο:  
 
     
   
 
     
     
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future