Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 

δραστηριότητες

4/10/2011 - Καθυστέρηση υλοποίησης προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικού του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης η απορρόφηση πόρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό» (ΕΠΑΝΑΔ) εμφανίζει εξαιρετικά χαμηλή αύξησηεμφανίζοντας μάλιστα απόκλιση κατά 45,23% από τους στόχους του Μνημονίου για το πρώτο εξάμηνο του 2011.

 
περισσότερα  
3/10/2011 - Ο πολυδιάστατος ρόλος των γυναικείων συνεταιρισμών

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι οι οποίες ελπίδες εξόδου της χώρας από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης είναι αβάσιμες χωρίς ανασχεδιασμό του αναπτυξιακού προτύπου με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης, την αξιοποίηση συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας και την αναζωογόνηση των τοπικών οικονομιών.

 
περισσότερα  
30/9/2011 - Εξαίρεση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους από το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας

Με εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών (Αρ. Πρωτ. ΕΓ ΕΚΟ 1597/12-9/2011) ζητείται από δεκάδες φορείς ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που παρέχουν υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα με βαριές και πολλαπλές αναπηρίες να προβούν σε κατ’ αρχήν αποτίμηση του πλεονάζοντος προσωπικού τους.

 
περισσότερα  
30/9/2011 - Εξαίρεση των ατόμων με αναπηρία και συγγενών τους Α’ βαθμού από τις μειώσεις κυρίων και επικουρικών συντάξεων

Η οικονομική ύφεση και η συνακόλουθη περικοπή προνοιακών επιδομάτων και υπηρεσιών σε συνδυασμό με τις αλλεπάλληλες φορολογικές επιβαρύνσεις και τη μείωση των εισοδημάτων πλήττει ιδιαίτερα τα άτομα με αναπηρία ως μια από τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

 
περισσότερα  
30/9/2011 - Εξαίρεση των νεφροπαθών τελικού σταδίου και άλλων κατηγοριών με ποσοστό αναπηρίας >80% από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης και το ενιαίο τέλος ακινήτου

Οι νεφροπαθείς τελικού σταδίου είναι μια από τις βαρύτερες κατηγορίες αναπηρίας βάσει ιατρικών δεδομένων αλλά των επίπονων συνθηκών καθημερινής διαβίωσης.

 
περισσότερα  
15/9/2011 - Έωλο το πλαίσιο χρηματοδότησης των κοινωνικών επιχειρήσεων

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, όπως τόνισα και κατά τη χθεσινή συζήτηση, η διαφωνία μας για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έγκειται στα προβλεπόμενα μέσα για την επίτευξη των κοινωνικών και αναπτυξιακών του στόχων τα οποία θεωρούμε ατελή και ατελέσφορα.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
7/9/2011 - Να στηριχθεί ουσιαστικά το νέο πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

 Η μεγάλη ύφεση που διέρχεται η οικονομία μας έχει εντείνει τη συζήτηση σχετικά με την ανάγκη αλλαγών του αναπτυξιακού προτύπου, συνιστώσα του οποίου είναι η αναδιάρθρωση της παραγωγικής βάσης.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
4/8/2011 - Αξιοποίηση της εισφοράς αλληλεγγύης εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων

Με απόφαση του πρώην Προέδρου της Βουλής κου Δ. Σιούφα η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα τόσο από τη διάσκεψη των Προέδρων όσο από την Ολομέλεια της Βουλής (ΡΙΔ' Συνεδρίαση, 1η Απριλίου 2009) αποφασίστηκε η συμβολή των μελών του Κοινοβουλίου στην αντιμετώπιση της πρόσφατης χρηματοπιστωτικής κρίσης και των επιπτώσεών της.

 
περισσότερα  
4/8/2011 - Επανέναρξη στεγαστικών προγραμμάτων του ΟΕΚ

Ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας έχει προβεί από τον περασμένο Ιούλιο σε αναστολή των προγραμμάτων χορήγησης δανείων (στεγαστικών και επισκευαστικών) σε δικαιούχους της Εργατικής Κατοικίας επικαλούμενος με σχετική ανακοίνωση τη δυσχερή οικονομική του κατάσταση

 
περισσότερα  
3/8/2011 - Αποδεικνύεται η προχειρότητα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, πριν εστιάσω στην ουσία των βασικών θεμάτων που πραγματεύεται το υπό συζήτηση νομοσχέδιο, θα ήθελα να αναφερθώ στο πολυθεματικό περιεχόμενό του, στοιχείο που από μόνο του οδηγεί σε συμπεράσματα και συνεπάγεται ορατούς κινδύνους.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
 
4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future