Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 

δραστηριότητες

5/12/2011 - Ενεργοί πολίτες οι ανάπηροι

Η δύσκολη συγκυρία θέτει δύο άμεσες προτεραιότητες για τα ΑμεΑ: πρώτον, να ενισχυθεί το δίχτυ κοινωνικής προστασίας τους δεύτερον, να υπάρξει αποκατάσταση της εις βάρος τους αδικίας που διαπράχθηκε με την επιβολή δυσβάσταχτων μέτρων.

 
περισσότερα  
2/12/2011 - Εξαίρεση μαιών και μαιευτών από τα ΒΑΕ

Σύμφωνα με πρόσφατη Απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι μαίες και οι μαιευτές εξαιρούνται από τα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Και όμως, οι μαίες και οι μαιευτές εξασκούν το επάγγελμά τους σε κατεξοχήν ανθυγιεινές συνθήκες.

 
περισσότερα  
25/11/2011 - Η κρίση γιγαντώνει την κατάρα της ενδοοικογενειακής βίας

Πόσοι άραγε γνωρίζουν ότι η ενδοοικογενειακή βία δεν είναι «κατάρα» των μη προνομιούχων, των φτωχών ή των λιγότερων μορφωμένων αλλά, αντιθέτως, δε γνωρίζει κοινωνικά ή οικονομικά στεγανά;

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο newsit.gr

 
περισσότερα  
25/11/2011 - Το πρόβλημα της διπλανής πόρτας

Ακόμη και σήμερα ο μη κοινωνικός στιγματισμός της βίας μέσα στην οικογένεια την κάνει συχνά αποδεκτή, δικαιολογώντας τον θύτη και ενοχοποιώντας το θύμα.

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο parapolitika.gr

 
περισσότερα  
24/11/2011 - Η παράταξή μας έθεσε τη βία κατά των γυναικών στο επίκεντρο της κοινωνικής της πολιτικής
Προετοιμάσαμε τόσο το νομοθετικό όσο και το χρηματοδοτικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση της βίας, κινητοποιώντας την τοπική αυτοδιοίκηση που για πρώτη φορά ενεπλάκη τόσο χρηματοδοτικά όσο και θεσμικά.
 
περισσότερα  
24/11/2011 - Εκτός από τους αριθμούς υπάρχουν και οι άνθρωποι

Είναι χρέος της νέας Κυβέρνησης να βάλει τον πρώτο λίθο για την αποκατάσταση της ευημερίας των ανθρώπων και όχι μόνο των αριθμών. Και αυτό θα κρίνει «στο τέλος της ημέρας» εάν η σύντομη διαδρομή της ήταν επιτυχημένη ή όχι.

 
περισσότερα  
21/11/2011 - Συζήτηση επίκαιρης επερώτησης για την εφαρμογή των αρχών προσβασιμότητας σε κτίρια και χώρους δημόσιας συνάθροισης

Σε περιόδους ύφεσης, θέματα που δεν θεωρούνται ότι έχουν αμιγώς οικονομικό χαρακτήρα δυστυχώς παίρνουν μια δευτερεύουσα θέση, παρ’ ό,τι αφορούν σημαντικό τμήμα του πληθυσμού μας και η επίλυσή τους δυστυχώς παραπέμπεται αορίστως στο μέλλον. Ένα τέτοιο, λοιπόν, χρονίζον ζήτημα είναι αυτό της προσβασιμότητας, δηλαδή της ανεμπόδιστης και αυτόνομης μετακίνησης κάθε πολίτη στο δομημένο περιβάλλον, στους ελεύθερους χώρους και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
16/11/2011 - Η Κυβέρνηση αυτή πρέπει να δείξει με το παράδειγμά της ότι βρίσκεται στο πλάι της κοινωνίας

 Πρέπει η Κυβέρνηση αυτή να δείξει με το παράδειγμά της ότι βρίσκεται στο πλάι της κοινωνίας, αφουγκράζεται τη φωνή της για δικαιότερη κατανομή των οικονομικών βαρών και ότι πράττει το καλύτερο δυνατό, ώστε να αποκτήσουν αντίκρισμα οι επώδυνες θυσίες των πολιτών.

 
περισσότερα  
4/11/2011 - Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης: ευκαιρία για τις επιχειρήσεις

Την τελευταία δεκαετία υπήρξε σαφής προβληματισμός για τη χαμηλή συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις ευθύνης των επιχειρήσεων. Η αναγνώριση του προβλήματος συνοδευόταν, ωστόσο, από τη διαβεβαίωση ότι - παρά τον μακρύ δρόμο που έχουμε να διανύσουμε - είμαστε στο σωστό δρόμο. Είναι όμως έτσι; 

Διαβάστε το άρθρο όπως δημοσιεύθηκε στο capital.gr

 
περισσότερα  
3/11/2011 - Πρώτα η απρόσκοπτη κάλυψη των δανειακών αναγκών της χώρας, και έπειται το βήμα της λαϊκής εντολής

Ο Πρωθυπουργός επινόησε ένα ακόμη όπλο πάνω στο τραπέζι, εκφυλίζοντας το δημοψήφισμα από ένα σοβαρό δημοκρατικό θεσμό σε ένα εργαλείο πολιτικής επιβίωσης του ιδίου και της Κυβέρνησής του. Το όπλο, όμως, αυτό το χρησιμοποίησε στρέφοντάς το εναντίον της χώρας.

 
περισσότερα  
 
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future