Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 

δραστηριότητες

27/1/2012 - Να μειωθεί το ΦΠΑ στον κλάδο της εστίασης

Η εφαρμογή υψηλού συντελεστή Φ.Π.Α. στα είδη εστίασης έχει ήδη επιφέρει δραματικές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις του κλάδου, στους εργαζόμενους και στους καταναλωτές. Από την άλλη, δεδομένης της συνολικής υστέρησης των φορολογικών εσόδων, το μέτρο δεν φαίνεται να έχει εκπληρώσει το δημοσιονομικό στόχο του. Αντιθέτως, έχει οδηγήσει σε συρρίκνωση της κατανάλωσης με σοβαρές επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
25/1/2012 - Ενιαία θέση για το εργασιακό έναντι των πιστωτών

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου ερήμην των κοινωνικών εταίρων θα πρέπει να αποφευχθεί ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με εργοδότες και εργαζόμενους προκειμένου να διαμορφωθεί μια ενιαία θέση ενώπιον των πιστωτών.

 
περισσότερα  
23/1/2012 - Η μαύρη τρύπα της κοινωνικής προστασίας

Πρέπει να αποτελέσει άμεση πολιτική και διοικητική προτεραιότητα η στόχευση των κοινωνικών επιδομάτων σε όσους πράγματι τα χρειάζονται, η καθιέρωση ενιαίων κανόνων παροχών για ομοειδείς ομάδες δικαιούχων και όχι οι οριζόντιες περικοπές χωρίς κριτήρια.

 
περισσότερα  
17/1/2012 - Να μας εξηγήσει η τρόικα

Οι εκπρόσωποι της Τρόικα θα πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για την επιμονή τους να συνδέουν το μισθολογικό κόστος με το επίπεδο ανταγωνιστικότητας, επιμονή που σε ό,τι αφορά τη χώρα μας είναι τεχνοκρατικά ελλειμματική, πολιτικά αναποτελεσματική και κοινωνικά εγκληματική.

 
περισσότερα  
12/1/2012 - Να αφήσει η Κυβέρνηση τους κοινωνικούς εταίρους να συναποφασίσουν
Οι εκπρόσωποι της Τρόικα θα πρέπει να δώσουν πειστικές εξηγήσεις για την απαίτησή τους στη σύνδεση του μισθολογικού κόστους με το επίπεδο ανταγωνιστικότητας που σε ό,τι αφορά τη χώρα μας είναι τεχνοκρατικά ελλειμματική, πολιτικά αναποτελεσματική και κοινωνικά εγκληματική.  
 
περισσότερα  
30/12/2011 - Ζητείται σοβαρότητα

Ας σταματήσει η δημοκοπία που δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να γυρίσουμε με τη μηχανή του χρόνου στην εποχή της επίπλαστης ευδαιμονίας με δανεικά. Ας σταματήσουν οι ομαδοποιήσεις που τείνουν να υποκαταστήσουν τις σύνθετες πολιτικές επιλογές που απαιτούν οι καιροί με συχνά ευκαιριακές ιδεολογικές «ταμπέλες». Που ενίοτε επινοούνται για να καλύψουν ένδεια απόψεων και στέλνουν παραπλανητικά μηνύματα στους πολίτες. Άραγε πόσο σημαντικό είναι να επιπλεύσει κάποιος στον πολιτικό αφρό όταν η λίμνη θα έχει στερέψει;

 
περισσότερα  
22/12/2011 - Λειτουργία Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών
Αν και το Κέντρο έχει παραδοθεί από τον Αύγουστο του 2010 δεν έχει γίνει ο διορισμός των δύο φυσιάτρων που έχουν επιλεχθεί από τον περασμένο Ιούνιο για τη θέση του Α΄ και Β’ Επιμελητή.
 
περισσότερα  
22/12/2011 - Φορολόγηση δωρεών προς κοινωφελή - φιλανθρωπικά Σωματεία και Ιδρύματα

Η φορολόγηση των δωρεών προς τους εν λόγω φορείς κοινωνικής προστασίας έχει επιφέρει σημαντική μείωση των εσόδων από αυτήν την πηγή καθώς λειτουργεί ως σημαντικό αντικίνητρο για όσους επιθυμούν να τους ενισχύσουν.

 
περισσότερα  
21/12/2011 - Η κοινωνική προστασία των παιδιών στο απόσπασμα

Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών υπονομεύεται από την έλλειψη ορθολογισμού και πολιτικής βούλησης.  

 
περισσότερα  
17/12/2011 - Ώρα ευθύνης για όλους

Απαιτείται μια διπλή, παράλληλη θεσμική και διοικητική επανάσταση. Για να μην επαναληφθούν λάθη του πρόσφατου και απώτερου παρελθόντος. Για να μη διαπράττονται αδικίες εις βάρος των ασθενέστερων, των εντίμων, των εργατικών. Για να υπάρξει προοπτική για όλους.

 
περισσότερα  
 
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future