Ευγενία Τσουμάνη – Σπέντζα Βουλευτής Επικρατείας Νέας Δημοκρατίας  
βιογραφικό   δραστηριότητες       επικοινωνία
 
 

δραστηριότητες

3/8/2011 - Φορολογικά κίνητρα για την ενίσχυση της κινηματογραφικής παραγωγής

Σύμφωνα δε με τη γραπτή απάντηση του συναρμόδιου Υπουργείου Οικονομικών (27/5/2011), προσχέδιο της προβλεπόμενης ΚΥΑ έχει συνταχθεί από την αρμόδια υπηρεσία και έχει αποσταλεί στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προς συνυπογραφή.

 
περισσότερα  
3/8/2011 - Προβλήματα λειτουργίας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Επανερχόμενη σε ερώτησή μου για το ίδιο θέμα (2/6/2011) και δεδομένου ότι δεν υπήρξε απάντηση επισημαίνω ότι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο φαίνεται να αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα

 
περισσότερα  
1/8/2011 - Διακοπή λειτουργίας των εκδοτηρίων του Μουσείου Ακρόπολης

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας για την επικείμενη απελευθέρωση του επαγγέλματος οι ιδιοκτήτες ταξί προέβησαν μεταξύ άλλων σε καταλήψεις εκδοτηρίων και εισόδων αρχαιολογικών χώρων ανά τη χώρα.

 
περισσότερα  
26/7/2011 - Απόδοση πόρων στο Ταμείο Πρόνοιας Προσωπικού Εθνικού Θεάτρου

Ο Κλάδος Πρόνοιας του Ταμείου Πρόνοιας Προσωπικού Εθνικού Θεάτρου (Τ.Π.Π.Ε.Θ.) έχει ενταχθεί με το άρθρο 104 του Ν.3655/2008 στο Ταμείο Ασφάλισης Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα (Τ.Α.Π.Ι.Τ.) ενώ το Τ.Π.Π.Ε.Θ. συνέχισε να λειτουργεί με τον αυτοτελή Κλάδο Υγείας.

 
περισσότερα  
20/7/2011 - Βελτιώνονται οι προϋποθέσεις της σύνταξης σε διαζευγμένες/ους

Βελτιώνονται οι προϋποθέσεις χορήγησης της σύνταξης που δικαιούνται διαζευγμένες/οι σε συνέχεια αιτήματος που είχε υποβάλει προ μηνών στον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας κα Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα και εντάχθηκε ως διάταξη στο σχέδιο νόμου για την «Αναμόρφωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ρυθμίσεις θεμάτων κοινωνικής ασφάλισης και άλλες διατάξεις» στο οποίο η κα Τσουμάνη ήταν εισηγήτρια της μείζονος αντιπολίτευσης.  

 
περισσότερα  
20/7/2011 - Γραφειοκρατικό και δυσκίνητο το νέο σύστημα διοίκησης του ΣΕΠΕ

Είχα υπογραμμίσει και στην αρχική μου τοποθέτηση ότι σήμερα είναι περισσότερο σημαντικό από ποτέ η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και ο περιορισμός της αδήλωτης εργασίας.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
19/7/2011 - Κατ' όνομα η αναμόρφωση του ΣΕΠΕ

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, η αναμόρφωση και η αποτελεσματική λειτουργία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας είναι στην παρούσα συγκυρία απόλυτα επιβεβλημένη. Η οικονομική ύφεση και η συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, όχι μόνο πλήττει την απασχόληση και ήδη η ανεργία βρίσκεται στο επίπεδο του 16%, αλλά έχει επιπτώσεις και στο πεδίο των εργασιακών δικαιωμάτων και της εργασιακής ασφάλειας.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
16/7/2011 - Να διδαχθούμε από τα λάθη του ΠΑΣΟΚ

Ανασχεδιασμό του συστήματος κοινωνικής προστασίας και αναδιανομής των κοινωνικών παροχών με καλύτερη στόχευση στους πραγματικούς δικαιούχους προτείνει η βουλευτής Επικρατείας Ευγενία Τσουμάνη - Σπέντζα. Όπως επισημαίνει στον "Ε.Τ." μια τέτοια μεταρρύθμιση που αποκαθιστά χρόνιεις κοινωνικές αδικίες μπορεί να συμπεριληφθεί στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Ν.Δ.

 
περισσότερα  
1/7/2011 - Στο περιθώριο του κοινωνικού κράτους η προστασία των παιδιών

Η περιστολή των δημοσίων δαπανών και η συνακόλουθη συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών έχει επιφέρει σοβαρές επιπτώσεις στις παροχές και τις υπηρεσίες προς τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού όπως είναι τα παιδιά.

 
περισσότερα  
23/6/2011 - Να ενισχυθεί η ανεξάρτητη λειτουργία των κέντρων πρόληψης της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι αλήθεια ότι σήμερα συζητάμε ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα, ένα θέμα το οποίο δυστυχώς έρχεται να επιβεβαιώσει μία τραγική πραγματικότητα που βιώνει η ελληνική κοινωνία και αυτή είναι η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους.

Δείτε το σχετικό video

 
περισσότερα  
 
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
 
 
 
 
rss feed
Κατασκευή Ιστοσελίδων Web Future